Nationaal BTW Congres 2019

Donderdag 6 juni 2019

Inn Style, Maarssen

Sprekers

Plenair

 • Toon Vroon
  Landelijk vaktechnisch coördinator omzetbelasting

  Toon Vroon heeft fiscaal recht gestudeerd in Tilburg. Toon is landelijk vaktechnisch coördinator omzetbelasting bij de Directie Vaktechniek van de Belastingdienst. Daarnaast treedt hij regelmatig op als spreker en als docent. Hij heeft tientallen artikelen gepubliceerd en is een van de redacteuren van het fiscale tijdschrift NTFR-Beschouwingen.

 • prof. dr. Herman van Kesteren
  Partner van Tax & HRS, PwC

  Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als btw-specialist. Als partner van Tax & HRS ben ik verantwoordelijk voor vaktechniek, kennismanagement en procesvoering. Ik ben betrokken bij de ‘zwaardere’ adviestrajecten. Naast deze functie ben ik hoogleraar belastingrecht te Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof te Den Bosch en rechter-plaatsvervanger te Den Haag. Ik ben tevens voorzitter van de sectiecommissie omzetbelastingspecialisten van de NOB en bestuurslid van de Vereniging voor Belastingwetenschap. Ik spreek regelmatig op nationale en internationale btw-congressen en ben auteur van diverse boeken en publicaties op mijn vakgebied.

Workshops

 • Marja van den Oetelaar
  The VAT Consultancy Firm B.V.

  Marja van den Oetelaar heeft fiscaal recht gestudeerd in Tilburg. Na 13 jaar als btw specialiste voor 2 van de Big4 firma’s te hebben gewerkt, is ze in 2002 haar eigen kantoor gestart. Het kantoor heet nu The VAT Consultancy Firm BV en heeft kantoren in Naarden en Den Haag. Het cliëntenbestand van The VAT Consultancy Firm BV is divers en bestaat uit nationale en internationale ondernemingen, maar ook uit accountants, fiscalisten, stichtingen en verenigingen. Daarnaast verzorgen ze de compliance in binnen- en buitenland en treden op als fiscaal vertegenwoordiger. Marja geeft veel les en schrijft met enige regelmaat.  

 • Redmar Wolf
  o.a. Bijzonder Hoogleraar indirecte belastingen

  Redmar Wolf is werkzaam bij Baker McKenzie Amsterdam, universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij is auteur van talloze fiscale publicaties.

 • Raymond Feen
  Directeur The VAT Consultancy Firm BV

  Raymond heeft fiscaal recht gestudeerd in Leiden, afstudeerrichting kostprijsverhogende belastingen. Na 15 jaar als belastingadviseur bij een big four en als bedrijfsfiscalist bij twee beursgenoteerde bedrijven richtte hij in 2010 zijn kantoor ALLVAT op. Inmiddels is hij directeur van The VAT Consultancy Firm. The VAT Consultancy Firm is gespecialiseerd in praktische en werkbare oplossingen voor internationale btw-vraagstukken. Raymond werkt mee aan de “European VAT Handbook”, is spreker op diverse internationale congressen, bestuurslid van de International VAT Association (IVA) en is initiator van de International VAT Expert Academy (IVEA).
   

 • mr. Tim Kok
  Senior Manager Indirect Taxes bij PwC en docent bij de Radboud universiteit Nijmegen

  Tim is werkzaam bij PwC en als docent werkzaam bij de Radboud universiteit Nijmegen.

 • mr. Roelof Vos
  Partner, Hertoghs Advocaten

  Roelof Vos is partner en inmiddels ruim 20 jaar advocaat. Hij is als fiscaal advocaat gespecialiseerd in Indirecte Belastingen en richt zich bij Hertoghs advocaten vooral op de uitbouw van de fiscale procespraktijk op het terrein van BTW en douane. Roelof is tevens actief als mediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

  “Het belang van mijn cliënt staat voorop; ik verdedig dat belang tijdens onderhandelingen als het kan en hard in een procedure als dat moet.”

  Roelof is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-belastingkundigen (NVAB), van de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM) en Association for Corporate Growth (ACG). Ook is hij lid van de Tax Committee van Confederation Fiscale Europeenne (CFE). Verder is hij redacteur bij BTW Bulletin (Kluwer). Daarnaast doceert Roelof Moot Court aan de Leiden University en Fiscale Procesvoering bij de Stichting OpBelastingadviseurs.

  Roelof studeerde Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is bezig met een promotieonderzoek omtrent ‘Fiscale neutraliteit in de omzetbelasting’ aan de Tilburg University.

 • Frederike Manzoni
  Associate Partner/ Tax Lawyer, NautaDutilh N.V.
  • Head of Indirect Tax Group at NautaDutilh, supervision and hands-on involvement in all VAT and real estate transfer tax related matters.
  • Frederike is an associate partner in the NautaDutilh Tax Group. She is specialized in VAT and real estate transfer tax and is also regularly asked to supervise customs related queries.
  • Her experience in this field includes advising on real estate transactions, finance transactions, international trade and mergers and acquisitions as well as representing clients in litigation matters against the Tax Authorities.
  • Frederike advises multinational corporates, municipalities, financial institutions, real estate companies as well as non-profit organizations.  
  • Frederike is one of the driving forces behind the tax group within the Association of European Lawyers (AEL), regularly publishes on Dutch VAT and is frequently asked to speak on indirect tax. Frederike is fluent in Dutch, English and Italian.

   
   
   

 • Aimée van der Paardt
  Btw-specialist, Syntrus Achmea Real Estate & Finance

  Aimée heeft meer dan 15 jaar ervaring met indirecte belastingen en met name met btw- en overdrachtsbelasting. Aimée is haar carrière begonnen bij KPMG Meijburg (2001-2007) en heeft vervolgens als bedrijfsfiscalist gewerkt  in interim functies. Daarnaast is zij tevens adviseur van diverse klanten.

  Zij heeft achtereenvolgens  opdrachten gedaan voor: Unibail-Rodamco, Schiphol; Atlas Fiscalisten N.V.; TNT Holding BV; TBI Holdings BV; VIVAT Verzekeringen; 
  Huidige werkgever: Syntrus Achmea Real Estate & Finance

 • mr. Arjan Wolkers
  Knowledge counsel en douanespecialist, Hertoghs advocaten

  Arjan Wolkers werkt sinds mei 2016 bij Hertoghs advocaten. Hij vervult de functie van Knowledge Counsel op het wetenschappelijk bureau en is daarnaast betrokken bij de fiscale procespraktijk op het terrein van BTW en met name ook douane. Hij schrijft regelmatig publicaties voor diverse fiscale tijdschriften en verzorgt zowel interne als externe presentaties. 

  Arjan studeerde Fiscaal Recht (kostprijsverhogende belastingen) aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie trad hij in dienst bij één van de big four belastingadvieskantoren. Hij werkte geruime tijd binnen de praktijkgroep Indirecte Belastingen, waar hij zich specialiseerde in het douanerecht