Nationaal BTW Congres 2018

Donderdag 7 juni 2018

Hotel Figi, Zeist

Downloads

In samenwerking met onze sprekers ontwikkelen wij verschillende downloads. De pagina hieronder wordt de komende weken aangevuld.

   

Whitepaper - BTW en aftrek van voorbelasting

In deze whitepaper gaat Caroline van Vilsteren in op BTW en de aftrek van voorbelasting. Met een rekenvoorbeeld en aanvullend advies zorgt zij voor een helder beeld. Tijdens haar workshop gedurende het BTW Congres gaat zij dieper in op het onderwerp.

Download de whitepaper >>


 


 


 

Whitepaper - BTW het gat tussen wet en werkelijkheid wordt groter  

Whitepaper - BTW: het gat tussen wet en werkelijkheid wordt groter

Inmiddels een half jaar geleden publiceerde de Europese Commissie haar rapport over ´the VAT GAP´. In 2014 werd er volgens het rapport door de 28 lidstaten ruim 160 miljard Euro te weinig btw geïnd, dat is 14% van de verwachte btw inkomsten. Men schat dat jaarlijks voor ongeveer 50 miljard Euro btw weglekt door fraude. Die andere 110 miljard Euro werd in 2014 niet geïnd doordat bedrijven gewoon onjuist aangifte doen (lees: de btw regelgeving niet correct toepassen) en de overheden niet innen waar nodig. Hoe goed deden we het in Nederland volgens het rapport?

Download de whitepaper >>


 


 


 

Artikel btw en logistieke dienstverlening eenvoudig  

Artikel - Btw en logistieke dienstverlening eenvoudig

In 2010 zijn de btw regels voor internationale dienstverlening vereenvoudigd. Transporteurs haalden opgelucht adem. We zijn nu ruim 7 jaar verder. Maar zijn nu alle regels wel zo eenvoudig en duidelijk?
In dit artikel zet Marja van den Oetelaar enkele regels voor vervoers- en andere diensten voor u op een rijtje maar signaleer zij ook  problemen. Ze beperk zich tot het vervoer van goederen, voor personenvervoer gelden andere regels.

Download het artikel >>